Je Parijse look hoeft niet moeilijk te zijn. Dankzij een aantal eenvoudige twist geef je in een handomdraai een Parijse touch aan je stijl. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet:

1. Het rebelse detail

iets van leer, iets van zilver, stoere laarsjes, een zwarte riem met studs, et cetera. Ga niet helemaal los, één detail is genoeg. Deze riem vind je bij Jules & Jenn.

Riem studs jules Jenn

2. Oversized

Draag iets wat te groot voor je is, dat komt heel nonchalant over. Net alsof je met een kater, zonder op te letten, iets uit de kast van je lover hebt getrokken voordat je met een sigaret in de mond de deur achter je dicht doet. Heel Parisienne dit.

3. Ton sur ton

Laagjes van dezelfde kleurnuance. Met mijn absolute favoriet voor als het koud is: een coltrui met een identieke trui over mijn schouders geknoopt.  

kasjmier trui

4. Onopvallende accessoires

Minimalistische accessoires zoals een paar dunne goede armbandjes of één heel dun ringetje. Uiteraard niet gewoon om je ringvinger, liever om je middelvinger of heel chic om je pink.

Renee Koudstaal Parijs ring

5. Bloezen

Draag alles in je broek. Prop het erin. Je trui, je sweater en al helemaal, op en top Parijs, het vestje van je oma. En laat het bloezen.

6. Merci papa

Draag iets van je vader. Een zakelijk pak, een stoere blazer, een zwarte stropdas en mijn favoriet: een spencer (de trui zonder mouwen die hij aantrok om te gaan golfen, weet je nog?) over een mooie blouse.

la redoute vanesse seward

7. ARMBANDEN

Een setje gouden armbanden, het liefst van verschillende breedtes, doet elke look wonderen, van casual to chic, van winter tot zomer.  

Renee Koudstaal Parijs Armbanden

8. La Pochette

Draag in plaats van een handtas een pochette (platte handtas zonder hengsels). En niet alleen als je naar een galafeest gaat, maar juist ook gewoon als je wat gaat drinken met vriendinnen.

9. Kraagjes en boordjes

Kraagjes en manchetten: niets ziet er meer Parijs’ uit dan een mooi kraagje of chique manchetten. Deze kun je los kopen om vervolgens te dragen onder welke trui je maar wilt, inclusief je sweatshirts! Kijk eenS op de site van Idiot du Village

 

]Look PArijs

Foto: Schellekens en Cleijsen

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis mijn e-book met 99 merken voor een Parijse stijl.