Bonjour


Style & personal branding coach, journalist/auteur, parisienne

renee k


parijs, influence & ego's

Net als in het lied van Charles Aznavour verhuisde ik naar Parijs op mijn 18e. Tijdens een keurige studie International Business (HES / ESPCI/ESSEC) kwam ik terecht in de wereld van Franse politiek en influence. 5 jaar lang werkte ik binnen de communicatie groep Havas/ EURO RSCG voor diegenen die het land bestuurden in het gebied van politiek, cultuur, economie en media. Ik leerde de fijne kneepjes van het PR vak op hoog niveau. En het omgaan met ego’s.


ondernemerschap & champagne

Ik behaalde een masterdegree in International Coproduction aan de prestigieuze filmschool La Fémis en de FilmAkademie Baden Württemberg. Netwerk, PR ervaring, beeld & geluid: het startkapitaal van mijn eigen agency die ik in 2004 oprichtte . 10 jaar lang organiseerden wij de meest prachtige PR & events op de meest exclusieve locaties voor de crème de la crème van Parijs. Figaro Media., UNESCO, Cartier, Jacques Chirac,..


la vie & resiliance

Noodgedwongen werd Parijs door persoonlijke omstandigheden gedeeltelijk voor Nederland ingeruild. Van groots en meeslepend leven naar “doe maar gewoon” resulteerde in een totale cultuurschok in “eigen land”. Aanpassen werd een fiasco. Totdat ik besloot om van mijn verschil een selling point te maken. Overdag werkte ik als event manager bij de Hermitage (nu H’art) en ’s avonds schreef ik mijn boek ” Leef als een Parisienne, ook als je hartstikke Nederlands bent”, intussen 6e druk. Door het delen van mijn eigen verhaal vond ik mijn nieuwe missie: vrouwen inspireren om naar onafhankelijkheid en vrijheid te streven. Privé, op het werk en ook in de kledingkast. 


style & personal branding

Zo ervaarde ik zelf hoe krachtig de impact van authentieke Personal Branding kan zijn: alles raakte in een stroomversnelling. Naast lessen en lectures geven  (Institut Français de la Mode, 55 Creative Business School, Young Lady Business Academy) draag ik sindsdien bij als imago deskundige aan de leergang Women on Boards van Deloitte, het programma finding your voice van ASML en begeleid ik vele Female Professionals in het gebied van style & personal branding. In januari 2024 worden fotografe Judith Anna Pronk en ik featured partners van de Harper’s Bazaar Business Club met onze Female Leadership Shoots. Dit alles bekroond met een vaste column in het magazine Elegance. ,


parijs

Op persoonlijk vlak koos ik voor een leven in twee steden:  in Amsterdam met tijd voor mijn kinderen (2 zoontjes van 6 en 11), in Parijs  met tijd voor mezelf en het organiseren van inspiratie reizen naar de Franse hoofdstad voor bedrijven en organisaties. Dankzij mijn insider netwerk dat ik in de loop der jaren heb opgebouwd stel ik à la carte programma’s samen bestaande uit high end en exclusieve ervaringen. Op het programma in 2024: een bezoek van 80 ROC mode docenten en een 3  daagse programma voor 60 donateurs van het Erasmus Trustfonds. 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis mijn e-book met 99 merken voor een Parijse stijl.