Het geheim van Oscar de la Renta

Oscar de la Renta Paris

Als je heel erg goed kijkt, achter die prachtige jurk, dan zie je het….het grote geheim van de nieuwe flagshipstore van het Amerikaanse merk Oscar de la Renta in Parijs. Mijn vriendin Kattia Ballon, die hiervoor de Balenciaga winkel op Avenue George V tot een groot succes maakte, is nu verantwoordelijk voor de eerste Oscar de la Renta boutique in Parijs. En Kattia komt nooit zonder verrassingen…dat hadden ze toch moeten weten bij Oscar (voor intimi). 

Tijdens de verbouwing van dit prachtige 19e eeuwse gebouw in de rue de Marignan ( zijstraat van de Avenue Montaigne), werd namelijk een gigantisch schilderij ontdekt, daterend uit de 17e eeuw. Het betreft een olieverf schilderij van 5 bij 3 meter dat in 1674 werd gemaakt door Arnould de Vuez. Het kunstwerk vertelt de avonturen van markies de Nointel, ambassadeur ten tijde van Louis XIV, op reis naar Jerusalem. Het geeft een mooi idee van wat men “even”aan de muur had hangen in die tijd…

Oscar de la Renta Paris

Het modehuis heeft de restauratie voor haar rekening genomen inclusief de vertraging die daarbij kwam kijken maar het resultaat is absoluut prachtig. Een museum-boutique is het nu, een geheel nieuw concept. En de ideale gelegenheid om gewoon naar binnen te lopen, naar Kattia te vragen en met een beetje geluk een rondleiding te krijgen.  Ook langs de prachtige kunstwerken met de signature Oscar de la Renta. 

Oscar de la Renta, 4 rue de Marignan, 75008, Parijs (naast Dior, tegenover Azzedine Alaïa)

Tekst en foto’s: Renée Koudstaal

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis mijn e-book met 99 merken voor een Parijse stijl.