Merken gemaakt in Parijs

Mijn liefde voor Parijse merken is misschien wel een van de redenen waarom ik deze blog ben gestart. Niet simpelweg omdat iets uit Parijs komt, maar omdat het vaak alles in zich heeft waar ik van hou: passie, vakmanschap, authenticiteit,…

Continu ben ik op zoek naar het verhaal achter een merk, een produkt. Mij gaat het om de mensen, wie heeft dit bedacht, gemaakt, van wie koop ik het?

Vaak kom ik tot de conclusie: mooie dingen worden gemaakt door mooie mensen. “De belles personnes”, zoals je in het Frans zegt. Voor mij voegt dit heel erg veel toe aan het kopen en dragen van bijvoorbeeld een bijou.

Zo lanceerde Camille Riou haar merk in 2013 na een loopbaan binnen Procter & Gamble en L’Oréal. Kijk dat zijn carriere moves waar we van houden, toch?

Lõu.Yetu is bekend bij vrijwel alle Parisiennes.
Naast het ontwerp zijn er twee andere opvallende details die dit merk speciaal maken. Zoals Camille zelf zegt, dit zijn “bijoux die bestand zijn tegen het leven, en dat voor een redelijke prijs”. Dat wil zeggen dat je geld uitgeeft maar dan op een duurzame manier en dat je deze accessoires gewoon kan dragen in het dagelijkse leven. Daarbij gaat het hier om hoe je zelf de ringen of armbanden combineert, om tot je eigen resultaat te komen. Dit klinkt makkelijker dan het is, ik heb zelf heel wat moeten oefenen om tot die je ne-sais-quoi semi-nonchalante look te komen. Camille geeft wat tips:

– Kies één superhero: begin te combineren met 1 masterpiece, je absolute favoriet
– Durf te mixen: en dan niet alleen kleur maar ook materiaal, printm grootte en vorm
– Vergeet niet het belang van detail: vul je look aan met dunne kettinkjes ringen of armbanden. Juist deze details maken het verschil
– Ga voor oneven: combineer altijd een oneven aantal ringen of armbanden. ( 3 ringen is beter dan 2, leg dat maar even uit aan je boyfriend:)
– Beschouw je accesoires als statement, geef ze de ruimte en dde eerste plaats. Geen concurrentie met drukke kleding of make up.

Lõu.Yetu kan je kopen op de website & instagram of tijdens ( very very very Parisian) pop up sales in de Marais, 35 Rue de Poitou. Maar ze leveren in de hele wereld, dus ook in Nederland:)
www.louyetu.fr

lou yetu bijoux armband Parijs merk authentiek merk uit Parijs Frankrijkvakmanschap merk uit Parijs authentieke merken Parijs mooie-merken-uit-parijs authentieke Parijse merken handgemaakt in Parijs