Een van de meest gestelde vragen: waar overnachten in Parijs. Natuurlijk biedt de stad veel mogelijkheden, maar jij wilt natuurlijk niet zomaar ergens slapen. Jij wilt iets origineels maar toch echt Parijs, niet al te groot en zeker geen hotelketen, een leuke buurt maar niet al te toeristisch..

Ik begrijp je helemaal, en heb een lijstje gemaakt van een aantal hotels die aan al jouw criteria voldoen.

Hôtel Henriette

Enigszins verborgen in een klein straatje van het 13e arrondissement ligt hotel Henriette. Waar je ook kijkt je waant je in de Elle Deco. Alles is met zorg ingericht, met als resultaat een mix van brocante en hedendaagse stijl. Het fameuze casual chic dus. Ontbijten kan in het kleine achtertuintje onder de lampionnetjes, dit is echt Parijs.

www.hotelhenriette.com

9 rue des Gobelins, 75013, Parijs

 

Hotel Henriette Parijs
Boutique Hotel Henriette Parijs

HOTEL Off Paris SEINE

In een zwembad, een cocktail drinken en de metro boven je hoofd voorbij zien komen, dit is een ervaring die je kan beleven bij Hotel Off Seine Paris. Dit hotel is namelijk een boot. Met prima kamers en een hele leuke cocktailbar. De boot ligt onder de Pont d’Austerlitz, op steenworp afstand van de Jardin des Plantes dus ook de locatie is echt weer eens wat anders dan het gebruikelijke Parijs

www.offparisseine.com

86, Quai d’Austerlitz 75013 Parijs

Hotel Off Seine
Hotel Off Seine

Hotel des Grandes Ecoles

Bijkomen a la campagne maar dan in Parijs, dat kan bij dit über pittoreske hotel. Elke kamer is perfect voor Instagram en toch authentiek. De tuin is prachtig. Let op, grote kans dat je hier wilt blijven wonen.

www.hoteldesgrandesecoles.com

75, rue Cardinal Lemoine, 75005, Parijs

Hotel des Grandes Ecoles Parijs
Hotel des Grandes Ecoles Parijs
Hotel des Grandes Ecoles Parijs
Hotel des Grandes Ecoles Parijs

De Orso hotels

Gastvrijheid weer terug op de kaart zetten, dat is het doel van de oprichters Anouk en Louis Solanet van een serie verfrissende boutique hotels in Parijs. Elk adres is leuk en weer anders, ik zet ze dan ook op een rijtje:  Hotel Doisy (75017), Hotel Wallace en Hotel Ami (75015),  Hotel Leopold en Hotel Cabane (75014), Hotel Rochechouart (75009).

www.orsohotels.com/

Hotel Leopold Paris
Hotel Doisy Paris
Hotel Wallace Paris

Maison Favart

Waan je in de 18e eeuw, te gast bij het echtpaar Favart dat toentertijd het Théâtre National de l’Opéra Comique oprichtte.

Minimalisten worden hier niet gelukkig, het is heerlijk op en top Parijs met velours, kussentjes en tierenlantijnen. De ligging is perfect, aan het plein van de Opéra Comique en pal naast de tuinen van Palais Royal

lamaisonfavart.com

5 rue de Marivaux, 75002, Parijs

Maison Favart Paris
Maison Favart Paris
Maison Favart Paris