Claire underwood House of cards

Claire Underwood is echt hét voorbeeld van “hoe zie ik eruit als een Parisienne zonder het te zijn”. Dit zijn de 10 dingen die haar voor mij zo “Parijs” maken.

1. Haar korte haar

Less is more, dat is duidelijk.  Het mag er makkelijk uitzien maar het is veel meer werk dan je denkt! Paris is een van de weinige steden waar je kort haar kan hebben als stijl statement en niet uit praktische overwegingen zoals in Nederland vaak het geval is (je weet wel, op die fiets, wind, regen etc). De parijse kappers begrijpen kort haar. Ik ga zelf altijd naar Studio Marisol in het derde arrondissement.

hair-robin-wright-style

 
2. Claire is libertine

Wat toevallig een van de geruchten is die rond gaan over Parisiennes. Ik zal hier verder niet op reageren uiteraard, maar kan wel wat statistieken delen. Er is namelijk recentelijk onderzoek gedaan naar het seksleven van de Parijzenaren.  43 % van de mannen en 17 % van de vrouwen hebben wel eens seks met twee of meer personen tegelijk gehad. (Source Le Figaro Santé)

Claire underwood

 
3. Claire draagt geen primaire kleuren

Althans ik heb haar hier niet op kunnen betrappen al kijk ik met alle liefde alle afleveringen nog een keer hoor.  Ze combineert als geen ander het parijse kleuren palet bestaande uit grijs, beige, donkerblauw, zwart en wit. En bourgondisch rood maar dan alleen voor hele speciale gelegenheden.

kleurenpallet Parisienne

 

4. Ze kiest voor stoffen van goede kwaliteit en zonder prints

En hiermee benoemen we twee van de belangrijkste stijllessen van de Parisienne. Leer, wol, zijde, het maakt zo een verschil, zelfs op een beeldscherm. Een van mijn favorieten is haar grijze badjas van kasjmier (want zo schrijf je dat in het nederlands schijnt), het is ok om voor confort te gaan maar verlies stijl nooit uit het oog…je weet nooit wie je tegenkomt…

Claire Underwood Style

 
5. Ze gaat naar bed met een politicus

Mijn Parijse vriendinnen zullen dit misschien niet beamen, maar laten we eerlijk zijn, Julie Gayet en Carla Bruni bevestigen toch echt dat macht belangrijker kan zijn dan looks.

Carla Brundi

 
6. Ze rookt en drinkt rode wijn

En dit doet ze niet alleen met Frank Underwood, wat ons gelijk naar nr 7 brengt…

10 redenen waarom Claire Underwood een Parisienne is

 
7. Claire heeft minnaars

Ok, ze vermoordt er eentje en dat doen Parisiennes over het algemeen vrij weinig maar toch.

Claire underwood love hoc

 
8. Ze beheerst de kunst van minimalistische accessoires

Geen bling-bling voor Claire. Een parelketting, kleine diamanten oorbellen, een dunne trouwring (van wit goud vast) een zwarte handtas, een druppeltje Chanel 5…het ziet er allemaal zo makkelijk uit. In werkelijkheid telt elk detail. Haar echtgenoot is de enige uitzondering.

 
9. Claire’s stijl past bij elke situatie (of is het nou omgekeerd?)

…sporten in het zwart, reizen in kasjmier, slapen in zijde en er erg serieus uitzien met een grote bril op het werk. Nooit een bad hair day, nooit een stijlfoutje, bijna te perfect voor een Parisienne.

Claire underwood glasses

 
10. Ze lacht vrijwel nooit

En zeker niet als het een verplichting is zoals voor de presidentiele foto.

Claire house of cards Netflix

Helaas, twee dingen maken haar zo niet-Parisienne: ze drinkt take away koffie in plaats van een espresso thuis. En haar frans klinkt alles behalve frans in seizoen 3, episode 4. Sorry Claire, Parisienne zijn is zoveel meer dan alleen de juiste stijl…

Zie jij nog meer Parijs in haar?

ps. super leuk dit interview over haar stijl met Garance Doré

Tekst van Renée Koudstaal

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis mijn e-book met 99 merken voor een Parijse stijl.